Kā ar auto visērtāk pārvadāt velosipēdu?

08.08.2023

Kā ar auto visērtāk pārvadāt velosipēdu?

Beidzot ir sākusies ilgi gaidītā vasara, kura mūs lutina ar lieliskiem laikapstākļiem. Kā zināms, iedzīvotāji šo gadalaiku vislabprātāk vēlas pavadīt pie dabas kopā ar savu ģimeni vai draugiem. Viens no populārākajiem aktīvās atpūtas veidiem ir riteņbraukšana saulainajā laika periodā velosipēds ir lieliska alternatīva jebkuram citam pārvietošanās veidam. Šajā periodā ar velo ērti ir doties arī uz darbu vai citiem galamērķiem, vienlaicīgi nodrošinot sev fiziskās aktivitātes, kā arī lieliski pavadītu laiku ārā. Tomēr ir vērts apzināties, ka ne visos gadījumos tu varēsi pārvietoties ar riteni. Piemēram, varbūt tu esi atskārtis, ka tavā dzīvojamā apkaimē nav riteņbraucējiem draudzīgas infrastruktūras? Tādā gadījumā tev būtu nepieciešams doties uz kādu citu pilsētu vai pilsētas malu, kur pilnvērtīgi nodoties riteņbraukšanas priekam. Šī iemesla dēļ mēs, Tavs uzticamais auto iegādes partneris Primero, esam sagatavojuši ieteikumus, kā tu pavisam vienkārši un ērti velosipēdu vari pārvadāt ar savu auto. Uzzini vairāk, lasot šo rakstu!

Jumta velo turētājs

Protams, ka neviena vieglā automašīna nav specifiski dizainēta un izstrādāta velosipēda pārvadāšanai, tomēr mūsdienās pastāv dažādi ērti risinājumi riteņu pārvadāšanai velo turētāji. Viens no populārākajiem velo turētāju veidiem ir jumta velo turētājs. Šajā gadījumā viens vai vairāki velosipēdi tiek stiprināti uz jumta, kas ir ļoti stabils, drošs un ērts risinājums riteņu pārvadāšanai. Jumta velo turētāju tehniskie parametri mēdz būt dažādi, taču visbiežāk šis aprīkojums spēj noturēt divriteni līdz 20 vai pat 30 kilogramiem. Šāds svars ir šķietami liels priekš parasta velosipēda, kurš vidēji sver līdz 15 kilogramiem, tomēr elektriskā velosipēda gadījumā tā vidējais svars sasniedz pat 25 kilogramus. Jāpiebilst, ka jumta velo turētāji ir pieejami gan vienam, gan pat sešiem divriteņiem. Riteņa pārvadāšana, izmantojot šādu risinājumu, noteikti neradīs bojājumus tavai automašīnai, jo uz jumta nostiprināts velosipēds nepieskaras automašīnas virsmai, bet gan jumta šķērsstieņiem.

Velo turētājs uz bagāžnieka vāka vai aizmugurējām durvīm

Ja tavs auto nav aprīkots ar jumta reliņiem vai āķi satraukumam nav pamata! Velo turētāju ir iespējams uzstādīt arī uz tava auto bagāžnieka vāka aizmugurējām durvīm. Šāda veida velo turētājs ir lieliski piemērots tiem velobraucējiem, kuri vienlaicīgi pārvadā vairākus divriteņus. Optimālā variantā šie velo turētāji ir paredzēti divu līdz trīs velosipēdu pārvadāšanai. Tomēr kā tas notiek praktiski? Parasti šāda veida velo turētāji ar siksnām un āķiem tiek stiprināti zem bagāžnieka vāka. Stiprinājumu vietās šādam velosipēda turētājam ir polsterējums, kas sargā auto virsbūvi no bojājumiem. Velo turētājs uz bagāžnieka vāka vai auto aizmugurējām durvīm ir salīdiznoši viegli uzstādāms, kā arī to lietošana neprasa lielu piepūli. Aprīkojuma vieglās uzstādīšanas dēļ ir jābūt īpaši piesardzīgam arī no zagļiem, kuriem velo turētāja noņemšana varētu nesagādāt piepūli.

Piekabes āķa turētājs

Ja tomēr tu esi īpašnieks automobilim ar āķi, šo priekšrocību noteikti vajag izmantot! Arī šis ir ērts un parocīgs veids, kā pārvadāt vienu vai vairākus velosipēdus, kā arī pēcāk tos demontēt. Šī velo turētāja izmantošanas gadījumā ir jārēķinās ar to, ka piekabes āķa velo turētājs, visticamāk, aizsegs automašīnas aizmugurējo numura zīmi. Šī iemesla dēļ uz velo turētāja parasti ir paredzēta vieta numura zīmes plāksnei, kas nozīmē to, ka tev būs nepieciešama papildus numura zīme.

Ja tomēr esi pārliecināts, ka ir pienācis laiks mainīt esošo auto pret citu, iespējams, mēs varam Tev palīdzēt! Izvēlies savu nākamo auto un aizpildi pieteikumu auto līzingam vai auto kredītam pie Primero un uzzini savas iespējas iegūt finansējumu auto iegādei. Primero var būt Tavs uzticamais auto iegādes partneris!

Saistītie raksti

Populāras automašīnu markas

12.04.2024

Jauns vai lietots auto – kurš ir labāks?

12.04.2024

Kas ir patēriņa kredīts?

21.03.2024