Auto jumta telts – dodies ceļojumā komfortabli

27.07.2023

Auto jumta telts – dodies ceļojumā komfortabli

Vai nu tas būtu kāds neliels izbrauciens tepat pa Latviju, ceļojums uz kaimiņvalstīm vai garāks road trip ar savu uzticamo auto, skaidrs ir viens – ceļošana vienmēr sniedz pozitīvas emocijas un neaizmirstamas atmiņas. Ja arī tu šovasar esi nolēmis ceļot ar savu automašīnu, būtiski ir apsvērt visus faktorus, kas var ietekmēt tavu braucienu. Nenoliedzami, viens no svarīgākajiem nosacījumiem ir tieši nakšņošana. Ja tu nevēlies izmantot tradicionālos nakšņošanas variantus, proti, viesnīcu vai airbnb pakalpojumus, šobrīd ir pieejama arī lieliska alternatīva dabas baudītājiem auto jumta teltis. Jā, tieši tā! Tā ir iespēja nakšņot zem zvaigžņotas debess, baudot dabas burvību un tajā pašā laikā fiziski atrodoties gandrīz vai savā auto, precīzāk, uz sava auto jumta! Dodies ceļā, šajā piedzīvojumā paņemot līdzi arī savu draugu vai ģimenes locekli! Mēs, Tavs uzticamais auto iegādes partneris Primero, sniegsim nelielu ieskatu par auto jumta teltīm un to priekšrocībām.

Kāpēc izvēlēties auto jumta telti?

Sākotnēji jumta teltis popularitāti izpelnījās starp sauszemes piedzīvojumu meklētājiem, kuri, ceļojot pa Austrāliju, meklēja veidu, kā pārnakšņot dabā, vienlaicīgi izvairoties no bīstamiem plēsējiem. Šie dabas entuziasti atskārta, ka telts uzstādīšana uz sava auto jumta ir ģeniāls variants nakšņošanai jebkurā sev tīkamā vietā. Vēl viens pluss lai vai kāds būtu zemes segums (mīksts, ciets, dubļains vai visādi citādi neērts), tas neietekmēs tavu nakts mieru. Un, ja zeme ir nevienmērīga, daži rūpīgi novietoti koka gabali zem riepām var nolīdzināt tavu transportlīdzekli un telti. Telts uzstādīšana prasa vien dažas minūtes, un tu vari justies pilnībā pasargāts no ziņkārīgiem meža iemītniekiem, jo fiziski par tiem atradīsies daudz augstāk.

Ar ko jārēķinās?

Šāda veida teltis, bez šaubām, ir liels pirkums, tomēr to var uzskatīt par ieguldījumu lietošanai daudzu gadu garumā. Jumta telšu cena variē atkarībā no telts lieluma un izgatavotā materiāla šāda veida teltis parasti tiek ražotas gan ar mīksto, gan cieto pārvalku. Mīkstais apvalks nedaudz līdzināsies standarta teltij ar audekla telts jumtu un sienām. Izmaksu ziņā šāda telts būs lētāka, kā arī vieglāka pārvadāšanai. Cietie apvalki ir nedaudz smagāki, taču apvalks nodrošina lielāku aizsardzību gan telts transportēšanas laikā, gan nelabvēlīgos laika apstākļos, piemēram, slapja sniega vai pērkona negaisa gadījumā. Liela daļa no tirdzniecībā pieejamajām jumta teltīm sver vairāk nekā 45 kilogramus, tāpēc ir svarīgi pārbaudīt, vai tavs auto ir piemērots šādas “kravas” pārvadāšanai. Tāpat jāņem vērā tas, ka, pārvadājot jumta telti, palielināsies arī tava auto degvielas patēriņš.

Ja tomēr esi pārliecināts, ka ir pienācis laiks mainīt esošo auto pret citu, iespējams, mēs varam Tev palīdzēt! Izvēlies savu nākamo auto un aizpildi pieteikumu auto līzingam vai auto kredītam pie Primero un uzzini savas iespējas iegūt finansējumu auto iegādei. Primero var būt Tavs uzticamais auto iegādes partneris!

Saistītie raksti

Kas ir patēriņa kredīts?

21.03.2024

Kas ir Bonus Malus klase?

21.03.2024

Kas ir automašīnu čipošana?

21.03.2024