Populāras automašīnu markas

12.04.2024

Populāras automašīnu markas

Auto rūpniecība ir plaša un nepārtraukti augoša nozare, kurā neskaitāmi zīmoli cīnās par patērētāju uzmanību un lojalitāti visā pasaulē. Šajā rakstā mēs esam apkopojuši populārākās un patērētāju iecienītākās auto markas Eiropā.

BMW

Luksusa automašīnu ražotājs BMW, kurš dibināts 1916. gadā kā lidmašīnu dzinēju ražošanas uzņēmums, 20. gados sāka ražot savus pirmos motociklus un automašīnas. Mūsdienās tas ir viens no visvairāk apbrīnotajiem autoražotājiem pasaulē, kurš iekarojis patērētāju sirdis ar savu sniegumam orientēto plašo sedanu, unversāļu, krosoveru un kupeju klāstu. Šodien ir vienas no populārākajām ražotāja automašīnām ir 3. sērijas, 5. sērijas un X sērijas BMW automašīnas.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz no Štutgartes nepaliek novārtā ar savu bagāto tradīciju, kas sniedzas vairāk nekā gadsimtu atpakaļ līdz pat automobiļu rūpniecības pirmsākumiem. Būdams viens no izcilākajiem luksusa automobiļu zīmoliem pasaulē, Mercedes-Benz ir slavens ar saviem S-Class pilna izmēra luksusa sedaniem un limuzīniem, jaudīgajiem AMG snieguma modeļiem un inovācijām drošības un tehnoloģiju jomā.

Audi

1909. gadā dibinātais Audi ir Vācijas luksusa zīmols, kas pieder Volksvagenam un ir pazīstams ar inovatīvu dizainu, inženiertehnisko izcilību un "Vorsprung durch Technik" (tehnoloģiju pārākuma) filozofiju. Tādi novatoriski piedāvājumi kā Audi Quattro pilnpiedziņas auto modeļi ir veidojuši zīmola reputāciju.

Volkswagen

Automašīnu marka Volkswagen dzimusi pēc nepieciešamības radīt sabiedrībai uzticamas un ekonomiski izdevīgas automašīnas. No šī koncepta arī radies zīmola nosaukums Volks-Wagen jeb “tautas auto”.  Mūsdienās Volkswagen no vienkāršas ekonomiskās klases auto saknēm ir izaudzis par auto ražošanas industrijas milzi, kas visā pasaulē pazīstams gan ar savu ikonisko vabolīti (Volkswagen Beetle) un tautā dēvēto hipiju busiņu ( Volkswagen Type 2), gan tādām pārbaudītām vērtībām kā Volkswagen Golf un Volkswagen Passat modeļiem.

Opel

Vēl viens ievērības cienīgs auto būves industrijas spēlētājs, kas iekarojis Eiropas auto īpašnieku sirdis ir Opel. Zīmols piedāvā plašu auto modeļu klāstu par zemākām cenām, kas Opel zīmola auto padara par lielisku izvēli pilsētas vajadzībām. Šobrīd populārākie tirgū pieejamie šī zīmola auto modeļi ir Opel Astra, Opel Crosa un Opel Insignia.

Volvo

Iespējams, slavenākais zviedru automobiļu zīmols Volvo jau kopš savas dibināšanas ir bijis sinonīms drošībai un izturībai. Pazīstams ar saviem stūrainajiem, taču praktiskajiem dizainiem, Volvo ir nepārtraukti pārbaudījis automobiļu drošības līdzekļu robežas, izvirzot nozares standartus ar tādām inovācijām kā trīspunktu drošības jostas un sānu triecienu aizsargsistēmas. Mūsdienās Volvo tiek atzīts par luksusa zīmolu, kas piedāvā plašu sedanu, universāļu un apvidus auto klāstu, vienlaikus apvienojot modernākās tehnoloģijas ar uzsvaru uz ilgtspēju un vides atbildību.

Peugeot

Peugeot ir viens no vecākajiem un ikoniskākajiem Francijas zīmoliem, kas jau no paša sākuma ir bijis inovāciju priekšgalā. Pazīstams ar praktiskiem, taču stilīgiem dizainiem, tādi Peugeot modeļi kā 205, 308 un 3008 ir atraduši panākumus visā pasaulē. Zīmols ir pratis arī sacīkšu autobūves jomā, izcīnot vairākas uzvaras 24 stundu Le Manas sacīkstēs.

Renault

Dibināts 20. gadsimta sākumā Francijā Renault ir patiess automobiļu industrijas pionieris. No klasiskajiem 4CV un Renault 5 līdz mūsdienu Clio un Megane, Renault nepārtraukti ir ražojis pieejamus, uzticamus un inovatīvus transportlīdzekļus plašai sabiedrībai. Zīmola apņemšanās pievienoties elektriskajai mobilitātei, ar Zoe elektroauto ir nostiprinājusi tā līdera pozīciju ilgtspējīgas transportlīdzekļu ražošanas jomā.

Citroën

Franču Citroën ir pazīstams ar saviem avangardiskajiem dizainiem un tehnoloģiskām inovācijām, Citroën vienmēr ir bijis zīmols, kas domā ārpus rāmjiem. Lieliskie 2CV un DS modeļi ir galvenie piemēri zīmola nepierastajam pieejas veidam, kamēr mūsdienīgi auto modeļi, kā C4 Cactus un C5 Aircross, turpina pārsniegt robežas ar savu unikālo stilu un funkcijām. Citroëns ir ieguvis lojālu sekotāju loku, pateicoties tā uzsvaram uz komfortu un braukšanas kvalitāti.

Ford

Henrija Forda dibinātais amerikāņu uzņēmums Ford ar savu Model T un konveijera līniju revolucionizēja auto masu ražošanu. Šodien Ford ir viens no pasaulē atzītākajiem auto zīmoliem, kas pazīstams gan ar saviem izturīgajiem kravas auto, varenajiem Mustang muskuļauto un praktiskajiem ikdienas Ford Focus, Fiesta, Ecsort, S-Max un C-Max.

Fiat

Būdams viens no vecākajiem automobiļu ražotājām pasaulē, itāļu auto ražotājs Fiat spēlē izšķirošu lomu cenu ziņā pieejamu un praktisku transportlīdzekļu popularizēšanā pārējai sabiedrībai. No kompaktā Fiat 500 pilsētas auto līdz Panda un Punto hečbekiem, Fiat nepārtraukti ir rada gan stilīgus, gan ekonomiskus transportlīdzekļus.

Toyota

Japānas vadošais auto ražotājs Toyota ir kļuvis par uzticamības un vērtības sinonīmu. No slavenajiem Toyota Corolla un Camry sedaniem līdz pat progresīvajam Toyota Prius hibrīdam un izturīgajam Toyota Land Cruiser apvidus automobilim, ražotāja daudzpusīgais modeļu klāsts apmierina plašu patērētāju loku. Zīmola apņemšanās nepārtraukti uzlabot un ievērot tālo ražošanas principus ir padarījusi to par līderi automobiļu kvalitātē un efektivitātē.

Nissan

Kā daļa no Renault-Nissan-Mitsubishi alianses, Nissan ir spēcīgs japāņu auto zīmols ar labu  reputāciju inovāciju jomā. Pie Nissan zināmākajiem auto modeļiem pieder Nissan Altima un Maxima sedani, izturīgie Nissan Frontier un Titan kravu automobiļi, kā arī progresīvie Nissan Leaf un Ariya elektroauto.

Kia

Dienvidkorejiešu Kia markas automašīnas piedāvā stilīgus un ar funkcijām pārbagātus transportlīdzekļus dažādos segmentos. Tādi modeļi kā Kia Sportage, Creed, Rio un K5 ieguvuši plašu atzinību patērētāju vidū.

Hyundai

Kā lielākais un pazīstamākais korejiešu zīmols, Hyundai ir kļuvusi par spēku, ar kuru jārēķinās globālajā automobiļu tirgū. No ekonomiskajiem un efektīvajiem Elantra un Sonata sedaniem līdz pat spējīgajiem Santa Fe un Palisade apvidus auto, Hyundai transportlīdzekļi ir pazīstami ar to kvalitāti, uzticamību un inovatīvajām funkcijām.

Ja plāno iegādāties auto un bet nepietiek brīvu finanšu līdzekļu, atgādinām, ka automašīnas iegādei neatkarīgi no izvēlētā auto zīmola un izlaiduma gada, iespējams, izmantot līzinga pakalpojumus. Lai uzzinātu savas līzinga iespējas, iesniedz pieteikumu tiešsaistē!