Vasaras sezona ir klāt – sagatavo savu auto!

01.06.2023

Vasaras sezona ir klāt – sagatavo savu auto!

Vasaras sezona ir tik tuvu, tāpēc laiks sagatavot automašīnu gada karstākajam laikam! Pēc ziemas un pavasara mainīgajiem laikapstākļiem auto ir jāsagatavo vasarai. Mēs, Primero, esam sagatavojuši pāris ieteikumus auto sagatavošanai vasaras sezonai, lai auto būtu aprūpēti un autovadītāji zinātu, no kura gala sākt!

1. Sāc ar ģenerālo tīrīšanu! Ziemas un pavasara laikā auto ir pakļauts sliktiem laikapstākļiem, dubļiem, sālim un putekļiem. Auto ģenerāltīrīšana ietver virsbūves tīrīšanu, t. sk. visas spraugas un maliņas, un salona tīrīšanu (sēdekļi, durvis, logi, paneļi).

2. Pārbaudi eļļas līmeni. Pārbaudot līmeni, uzmanība jāpievērš arī eļļas krāsai, ja eļļa ir tuvu melna, noteikti nepieciešams to nomainīt.

3. Pārbaudi dzesēšanas šķidrumu un bremzes. Svarīgi, lai dzesēšanas šķidruma līmenis un stāvoklis pirms vasaras sezonas ir teicamā kārtībā. Bremzēm ziemā ir vairāk darba un dēļ temperatūras maiņas, tās mēdz nolietoties. Pārbaudi bremzes pirms vasaras sezonas, lai karstajā laikā nerastos problēmas.

4. Pārbaudi kondicionieri un filtrus. Iestājoties siltam laikam, auto karstajā saulē uzkarst, tāpēc svarīgi laikus pārbaudīt, vai veic savu darbu. Nedrīkst aizmirst arī par filtriem, lai netīrumi un putekļi nenonāktu salonā.  

5. Apskati slotiņu kvalitāti. Ziemas laikā slotiņu gumija ir pakļauta lielākai slodzei, tādēļ tās ātrāk nolietojas. Arī vasaras sezona ir laiks, kad slotiņām ir jābūt kvalitatīvām un jātiek galā ar lietaino periodu, tādēļ, ja slotiņas ir nobružājušās, iesakām tās nomainīt.

6. Riepas! Protams, ne mazāk svarīgas ir arī riepas. Riepām jāpārbauda nodilums, vai ir nepieciešamai protektora dziļums, kā arī vai tās nodilušas vienmērīgi. Atceries – vasarā riepu protektoram jābūt vismaz 1,6 mm.

Mēs esam pārliecināti, ka auto ir Tavs labākais draugs, kuram nevajadzētu pievilt! Ja tomēr esi pārliecināts, ka ir pienācis laiks mainīt esošo auto pret citu, iespējams, mēs varam Tev palīdzēt! Izvēlies savu nākamo auto un aizpildi pieteikumu auto līzingam vai auto kredītam pie Primero un uzzini savas iespējas iegūt aizdevumu. Primero var būt Tavs uzticamais auto iegādes partneris! Ieskaties:

Saistītie raksti

Kas ir patēriņa kredīts?

21.03.2024

Kas ir Bonus Malus klase?

21.03.2024

Kas ir automašīnu čipošana?

21.03.2024