Auto iegāde – kam pievērst uzmanību?

15.01.2021

Auto iegāde – kam pievērst uzmanību?

Iegādājoties auto, it īpaši savu pirmo auto, ir viegli “uzkāpt uz grābekļa” un piedzīvot vilšanos. Šī iemesla dēļ mēs esam sagatavojuši piecus padomus, kas Tev šo procesu varētu atvieglot un ļaut izvairīties no liekām ķibelēm. Auto iegāde ir svarīgs un pārdomāts lēmums, kas būtiski ietekmē Tavu nākotni!

Pirms auto iegūsti savā īpašumā, ievēro šos principus:

1. Pārdomā savas vajadzības – Kur ikdienā Tev ir jānokļūst? Kāda izmēra auto Tev nepieciešams – liels vai mazs? Ar ko kopā pārvietosies, vai līdzi brauks ģimene, suns? Atceries, ka mazāks auto arī izmaksās mazāk, taču mazā auto neiespiedīsi lielu ģimeni ar suni, kad dosieties nedēļas nogales izbraucienā. Tāpat ir svarīgi saprast, vai vēlies auto ar manuālo vai automātisko pārnesuma kārbu, un kādu automašīnas degvielas tipu izvēlēties. Izvēloties auto ieteicams izvērtēt ne tikai auto ērtību, bet arī drošību.

2. Kad esi nolēmis, kāds auto Tev nepieciešams – neņem pirmo! Atrodi vairākus auto no vēlamā modeļa un veic testa braucienus, aprunājies ar pārdevēju. Tas Tev dos iespēju saprast, kā šāds auto brauc, vai tas Tev ir piemērots, kā arī, ļaus kaulēties un uzzināt tirgus vērtību. Iesakām auto izvēlēties pie uzticamiem pārdevējiem, ieskaties www.autotev.lv, kur automašīnas piedāvā tikai pārbaudīti auto pārdevēji!

3. Kad šķiet, ka īstais auto atrasts, izpēti visu, ko var par to uzzināt internetā. Šeit Tev noderēs CSDD un AutoDNA.lv mājaslapas!

4. Pirms pirkšanas iesakām veikt auto pārbaudi! Automašīnas tehniskā stāvokļa pārbaudi var veikt teju katrā auto servisā. Protams, iesakām to veikt pie konkrētās automašīnas markas dīlera. Vidēji šāda pārbaude izmaksās 50 euro, taču tas aizstās visas galvassāpes, kas varētu rasties, ja izrādīsies, ka auto nav tādā stāvoklī, kā cerēji!

5. Nesasteidz auto iegādi! Pārdomā un skaidri nolem, ka šis ir īstais auto ko iegādāties! Ja viss atbilst Tavām prasībām, pēc auto iegādes neaizmirsti par OCTA un KASKO apdrošināšanām, lai nākotnē uztraukumu nebūtu!

Auto iegāde var būt grūta un izaicinoša, taču mēs varam būt Tavs uzticamais auto iegādes partneris gan jauna, gan lietota auto iegādē uz kredīta vai līzinga! Ieskaties un uzzini vairāk www.primero.lv!