Regulāra tehniskā apkope – auto ilgmūžības priekšnosacījums

15.02.2021

Regulāra tehniskā apkope – auto ilgmūžības priekšnosacījums

Regulāra auto tehniskā apkope ir ļoti svarīga, lai paildzinātu automašīnas mūžu un samazinātu remontdarbus nākotnē. Atbildīgi uzturēts automobilis kalpos ilgāk un uz ceļa būs drošāks.

Cik bieži un kādas auto apkopes ir jāveic?

Automobiļa tehnisko apkopi iedala trīs veidos, kas atšķiras pēc apkopes biežuma un tipa. Tās ir:

  • Tekošā apkope;
  • Plānotā apkope;
  • Sezonas apkope.

Tekošo apkopi veic pats autovadītājs. Šīs apkopes laikā katram autovadītājam ir svarīgi pārbaudīt automašīnas sistēmas un sastāvdaļas, piemēram, eļļas līmeni, riepu stāvokli, logu šķidrumu, kā arī pārliecināties par gaismu stāvokli. Tāpat svarīgi pārbaudīt, vai darbojas visa elektronika.

Plānoto tehnisko apkopi, ko bieži sauc arī par regulāro apkopi, veic servisā, jo nepieciešams speciāls aprīkojums un zināšanas. Plānotajā tehniskajā apkopē pārbauda un atjauno smērvielas un stiprinājumus, veic attīrīšanu, kontroli un diagnostiku, kā arī, veic regulēšanas darbus. Šajā apkopē var veikt arī detaļu nomaiņu, piemēram, siksnu, bremžu kluču vai disku nomaiņu. Tāpat šajā apkopē var pārbaudīt agregātus, piemēram, dzinēju, ātrumkārbu un piekari. Pamatā auto ražotāji katram auto modelim ir noteikuši kategorijas, kas jāpārbauda šajā tehniskajā apkopē. Serviss, veicot šo apkopi, ievēro ražotāja norādījumus un pārbauda katru noteikto punktu.

Parasti plānoto auto apkopi veic pēc ražotāja norādījumiem, taču jāievēro arī apkārtējie apstākļi, tādi kā ceļu stāvoklis un degvielas kvalitāte. Ierasti plānoto auto apkopi veic ik pēc 10–15 tūkstošiem kilometru.

Sezonas apkope – apkope, ko veic, lai sagatavotu automobili konkrētajam gadalaikam, piemēram, vasaras sezonai. Šajā apkopē pārbauda un maina šķidrumus, maina riepas un filtrus, ja tas ir nepieciešams.

Lai auto kalpotu ilgāk un nerastos liekas remonta izmaksas, auto apkope ir jāveic regulāri. Statistika liecina, ka vieglāk pārdot ir auto, kam regulāri veiktas apskates un par katru no šīm apskatēm saglabāts izraksts. Ja kādā brīdī izlemsi auto pārdot, lai iegādātos citu, atceries – regulāra tehniskā apkope ļaus nākamajam auto īpašniekam gūt lielāku pārliecību par auto kvalitāti un tā drošību.

Ja nolemjat mainīt savu auto, Primero var būt jūsu uzticamais partneris, pērkot automašīnu uz kredīta vai līzinga. Noformē pietiekumu tiešsaistē, un mēs visu nepieciešamos sagatavosim stundas laikā, lai Tu pēc iespējas ātrāk varētu doties uz ceļa savā jauniegūtajā auto. Vienkārši, ērti un bez slēptām izmaksām. Apskati Primero līzinga kalkulatoru, kā arī izvēlies vajadzīgo aizdevuma summu un termiņu!

Saistītie raksti

Populāras automašīnu markas

12.04.2024

Jauns vai lietots auto – kurš ir labāks?

12.04.2024

Kas ir patēriņa kredīts?

21.03.2024