Piecas lietas, kurām noteikti jābūt tavā auto

16.04.2021

Piecas lietas, kurām noteikti jābūt tavā auto

Iespējams, ka tu nekad neesi saskāries ar situāciju, kurā tev ir nācies apstāties vai palikt uz ceļa – un labi, ka tā! Tomēr ir svarīgi apzināties, ka pat visuzticamākā tehnika mēdz pievilt, un šajos gadījumos tavam auto ir jābūt aprīkotam ar pāris būtiskiem elementiem. Jāteic, ka dažas no šīm lietām ir obligāta prasība, veicot CSDD apskati, tomēr mēs saprotam, ka ikdienas steigā šīs auto lietas var aizmirsties! Lai ceļš nekad neapstātos, lasi šo Primero rakstu un uzzini, kurām piecām lietām noteikti jābūt tavā auto!

Pirmās palīdzības aptieciņa

Viena no patiesi svarīgām lietām, kurai noteikti ir jābūt tavā auto, ir pirmās palīdzības aptieciņa! Automašīna ir uzskatāma par paaugstinātas bīstamības avotu, tāpēc tā vadītājam un auto esošajiem pasažieriem vienmēr ir jābūt piesardzīgiem. Lielākas vai mazākas nelaimes gadījumā pirmās palīdzības aptieciņas saturs var būt vitāli svarīgs. Pirmās palīdzības aptieciņa ir veidota ar nolūku, ka tās saturu pirmās palīdzības sniegšanai var izmantot teju ikviens cilvēks, arī bez medicīniskās izglītības. Auto novietojamās aptieciņas saturu regulē Ministru kabineta noteikumi, kas nozīmē to, ka aptieciņai ir jābūt pilnvērtīgi aprīkotai ar dažādiem medicīniskajiem materiāliem, piemēram, brūču plāksteriem, marles saitēm u.c. priekšmetiem.

Rezerves riepa

Braucot ar auto, mēdz gadīties dažādas situācijas, kuru rezultātā viena vai vairākas mašīnas riepas tiek pārdurtas vai vienkārši izlaiž gaisu. Steidzamas auto riepas maiņas gadījumā tev noteikti noderēs rezerves riepa! Kā zināms, vecāku gadagājumu automašīnām rezerves riepa parasti ietilpst pamata komplektācijā un ir novietota mašīnas bagāžnieka nodalījumā, tomēr, ja esi jauna vai mazlietota auto īpašnieks, tev uzreiz būs jādodas uz servisu, lai salabotu defektēto riepu vai nomainītu to pret jaunu.

Degvielas kanniņa un piltuve

Vērtīgi, ja savā auto glabā arī degvielas kanniņu un piltuvi! Katrs no mums ir sastapies ar tā saucamo “degvielas lampiņas” iedegšanos auto panelī, kas liecina par zemu degvielas līmeni. Ja brauciena laikā negaidīti beidzas degviela, tev nebūs par ko satraukties. Arī, ja līdz nākamai degvielas uzpildes stacijai vēl tālu – zini, ka esi nodrošinājies ar papildus degvielu!

Avārijas trijstūris

Vēl kāda būtiska auto lieta – avārijas trijstūris, kuru nepieciešamības gadījumā var nākties novietot uz ceļa. To ir vajadzīgs darīt, lai laikus brīdinātu citu transportlīdzekļu vadītājus par briesmām, proti, ceļu satiksmes negadījumu. Šādos gadījumos ceļu satiksmes noteikumi paredz konkrētu autovadītāja rīcību – vadītājam ir jānovieto transportlīdzeklis atgadījuma vietā, jāieslēdz avārijas gaismas, jāizliek avārijas zīme un, ja ir cietušie, jāsniedz pirmā palīdzība.

Ugunsdzēšamais aparāts

Diemžēl auto var būt arī ugunsgrēka avots – transportlīdzekļu aizdegšanās gadījumi ir saistīti ar traucējumiem elektrosistēmā, bojātu vai nolietotu gāzes balonu izmantošanu, kā arī nereti aizdegšanās notiek dzinēja nodalījumā. Lai pasargātu sevi no dzīvībai bīstamām situācijām, pārliecinies, ka tavā auto ir ugunsdzēšamais aparāts, kurš atbilst ugunsdrošības noteikumu prasībām un ir piemērots tavam transportam.

Šīs bija piecas auto lietas, kurām noteikti jābūt tavā transportlīdzeklī! Mēs esam pārliecināti, ka auto ir Tavs labākais draugs, kuram nevajadzētu pievilt! Ja tomēr esi pārliecināts, ka ir pienācis laiks mainīt esošo auto pret citu, iespējams, mēs varam Tev palīdzēt! Izvēlies savu nākamo auto un aizpildi pieteikumu auto līzingam vai auto kredītam pie Primero un uzzini savas iespējas iegūt finansējumu auto iegādei. Primero var būt Tavs uzticamais auto iegādes partneris!

Saistītie raksti

Kas ir patēriņa kredīts?

21.03.2024

Kas ir Bonus Malus klase?

21.03.2024

Kas ir automašīnu čipošana?

21.03.2024