Auto drošība – kas tev būtu jāņem vērā?

18.01.2023

Auto drošība – kas tev būtu jāņem vērā?

Jauna auto iegādes prieks ir neizmērojams, vai ne tā? Lai auto tevi spētu priecēt vēl ilgi, pasargā savu jauniegādāto transportlīdzekli no zagļiem, negadījumiem uz ceļa vai citiem neparedzētiem apstākļiem. Lasi Primero rakstu un ņem vērā mūsu ieteikumus, lai tava auto drošība nesagādā raizes!

OCTA un KASKO apdrošināšana

Autovadītājiem tiek piedāvātas divu viedu apdrošināšanas polises, proti, OCTA un KASKO. OCTA ir sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, kas ir obligāta visiem transporta veidiem, kuri ir ceļu satiksmes dalībnieki Latvijā. OCTA gadījumā tiek segtas zaudējumu izmaksas kādai citai personai vai tās īpašumam, ja esi izraisījis ceļu satiksmes negadījumu. KASKO polise, savukārt, ir brīvprātīga sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšana, kas sedz polises īpašnieka zaudējumus transportlīdzekļa bojājuma, laupīšanas vai zādzības gadījumā. Atkarībā no situācijas, abas no šīm polisēm var pasargāt tavu auto ceļu satiksmes negadījumā, kad esi kļuvis par vainīgo vai cietušo uz ceļa.

Signalizācija un citas drošības sistēmas

Tikpat liela uzmanība būtu jāpievērš tava auto drošības sistēmām, piemēram, mašīnas signalizācijai. Auto signalizācijas pamatfunkcija ir aizkavēt auto nozagšanas vai apzagšanas mēģinājumu, brīdinot auto īpašnieku par ielaušanās mēģinājumu un sniedzot informāciju auto īpašniekam par trauksmes iemeslu. Pastāv dažādu veidu signalizācijas – signalizācijas ar pulti, signalizācijas ar vadību no oriģinālās auto pults, signalizācijas ar peidžeri vai GSM/GPS signalizācijas.

Piesardzības ievērošanai ir iespējams veikt arī auto marķēšanu, kas ir uzskatāma par efektīvu auto aizsardzības un identifikācijas sistēmu, padarot auto nevērtīgu zagļu acīs, kā arī šī proceūra atvieglo zagtu auto atrašanu. Auto marķēšana sevī ietver marku uzkrāsošanu uz auto stikliem, lukturiem, sānskata spoguļiem. Tāpat iespējams marķēt arī auto salonu, kas ir redzams UV apaismojumā. Marķēšanas procesa ietvaros uz auto tiek uzlīmētas marķēšanas brīdinājuma uzlīmes, kā arī marķētās automašīnas dati tiek turēti marķēto auto datubāzē.

Viens no pēdējiem auto aizsardzības posmiem ir radio meklēšana – šī metode var tev palīdzēt gadījumā, ja tavu auto garnadžiem tomēr ir izdevies nozagt. Uzstādot īpašu raidītāju automašīnā, tā raidītais signāls ļauj noteikt auto atrašanās vietu. Raidītājam aktivizējoties, operatīvās vadības centrs saņem trauksmes signālu par mašīnas lokāciju.

 

Ja tomēr esi pārliecināts, ka ir pienācis laiks mainīt esošo auto pret citu, iespējams, mēs varam Tev palīdzēt! Izvēlies savu nākamo auto un aizpildi pieteikumu auto līzingam vai auto kredītam pie Primero un uzzini savas iespējas iegūt finansējumu auto iegādei. Primero var būt Tavs uzticamais auto iegādes partneris!

Saistītie raksti

Populāras automašīnu markas

12.04.2024

Jauns vai lietots auto – kurš ir labāks?

12.04.2024

Kas ir patēriņa kredīts?

21.03.2024