Kā ērti un vienkārši noslēgt līgumu attālināti?

04.06.2021

Kā ērti un vienkārši noslēgt līgumu attālināti?

Digitalizācijas dēļ visā pasaulē ir strauji attīstījusies tiešsaistes tirdzniecība, radot milzīgu potenciālu un izaugsmi daudzām pakalpojumu un produktu grupām. E-komercijas risinājumi un digitālās iespējas iepirkšanos tiešsaistē padara klientam ērtu, vienkāršu un patīkamu, tomēr nereti šajā procesā nākas pieņemt kādu atbildīgāku lēmumu, kura ietvaros ir nepieciešams noslēgt līgumu. Šis ir īpaši attiecināms uz situācijām, kad esi nolēmis veikt kādu lielāku pirkumu, piemēram, iegādāties auto. Mēs, Tavs uzticamais auto iegādes partneris Primero, esam sagatavojuši padomus un skaidrojumus tev, lai līguma noslēgšana attālināti nesagādātu grūtības vai galvassāpes. Tas ir pavisam ērti un vienkārši! Noslēdz līgumu attālināti, izvēloties Primero auto kredītu, auto līzingu vai aizdevumu pret auto.

Līguma noslēgšana, izmantojot e-parakstu

Saņemot ziņu par apstiprinātu pieteikumu no Primero, mēs tev piedāvāsim ērtu un vienkāršu veidu, kā parakstīt līgumu, nesperot ne soli ārpus savas mājas. Jau ilgāku laika posmu Latvijas iedzīvotājiem tiek piedāvāta iespēja dokumentus parakstīt ar drošu elektronisko parakstu. Drošs elektroniskais paraksts ir unikāls personas identifikācijas apliecinājums – paraksts elektroniskajā vidē, kuram ir juridisks spēks. Drošu elektronisko parakstu var izmantot darījumiem juridisku personu un privātpersonu starpā, piemēram, līgumu, rēķinu u.c. dokumentu parakstīšanai. Parakstot attiecīgo dokumentu, e-paraksta lietotājs piekrīt dokumenta saturam un apliecina savu gribu. Jāņem vērā, ka drošu elektronisko parakstu var lietot tikai tā īpašnieks, kā arī, lai veiksmīgi līgumu noslēgtu attālināti, ir jāpārliecinās par to, ka visām iesaistītajām pusēm ir e-paraksts.

Nākamais solis pēc Primero līguma saņemšanas savā e-pastā, ir doties uz interneta vietni www.dokobit.com, kurā tev būs jāapstiprina sava identitāte, izmantojot kādu no autentifikācijas veidiem – SmartID Qualified, eParaksts mobile vai eParaksta viedkarti. Esot savā lietotāja profilā, tev būs nepieciešams augšupielādēt mūsu sūtīto līgumu un tas jāparaksta ar izvēlēto autentifikācijas veidu, kas tev prasīs tikai vienu klikšķi. Tāpat dokumentu droši vari parakstīt, izmantojot portālu eParaksts.lv. Šai vietnei vari pieslēgties, izmantojot portālu www.latvija.lv, eParaksts mobile, eID karti vai eParaksts karti. Uzklikšķinot uz “Pārbaudīt vai parakstīt’ tev būs iespēja augšupielādēt dokumentu, izvēlēties parakstīšanas veidu un saglabāt dokumentu vēlamajā formātā. Primero piedāvā iespēju noslēgt līgumu attālināti jebkuram no mūsu piedāvātajiem pakalpojumiem – auto kredītam, auto līzingam un aizdevumam pret auto. Atceries, ka, atšķirībā no auto kredīta un aizdevuma pret auto, līzinga gadījumā līgums tiek noslēgts starp trim iesaistītajām pusēm, proti, automašīnas pārdevēju, automašīnas topošo turētāju un aizdevēju.

Līguma noslēgšana pa telefonu

Tāpat esam atvērti arī citiem ērtiem risinājumiem, kas paredz līgumu noslēgšanu attālināti. Izvēloties Primero auto kredītu, piedāvājam iespēju līgumu noslēgt telefoniski, klientam paužot savu piekrišanu līguma nosacījumiem. Šādā gadījumā tiek noslēgts distances līgums, kura ietvaros patērētājam tiek sniegta visa nepieciešamā informācija, lai noslēgtu līgumu. Atsaucoties uz Patērētāju tiesību aizsardzības likumu (PTAL), distances līgums ir tāda vienošanās, kuru patērētājs un uzņēmējs noslēdz vienlaikus neatrodoties vienā un tajā pašā vietā un līguma slēgšanas brīdī tiek izmantots viens vai vairāki distances saziņas līdzekļi, piemēram, internets, pasts, telefonsakari un citi komunikācijas kanāli. Pēc distances līguma noslēgšanas dokumentu nosūtīsim uz tavu e-pastu. Tas ir tieši tik vienkārši!

Kopā ar Primero auto iegāde nesagādā galvassāpes. Mēs varam būt Tavs uzticamais auto iegādes partneris gan jauna, gan lietota auto iegādē! Ieskaties un uzzini vairāk www.primero.lv!